Učene tehnike

in ogromno drugega, ki zajema celovitost japonskega mečevanja v Sloveniji

Pri nas boste odkrili bogato dediščino starodavnega stila in se poglobili v podrobnosti naše šole, ki služi kot navdih.  Skozi naše vodstvo in strokovnost boste raziskovali globine umetnosti mečevanja, se naučili tradicionalnih tehnik in se povezali z vrhunskimi strokovnjaki. Naša skupnost je odprta za vse, ki želijo razvijati svoje spretnosti in spoštovati samurajsko dediščino, zato vas vabimo, da se nam pridružite na tem izjemnem potovanju v svet mečevanja.

Muso Jikiden Eishin Ryu

Stili japonskih samurajskih veščin so različni tradicionalni sistemi borbenih tehnik, ki vključujejo uporabo meča, bojevanje brez orožja, in druge veščine, ki so se razvijale skozi zgodovino Japonske. Tudi zgoraj omenjen Muso Jikiden Eishin Ryu spada pod stil japonskih borilnih veščin. 

mečevalec narisan z ogljem

Zgodovina stila

Muso Jikiden Eishin Ryu je ena izmed najstarejših in najbolj spoštovanih tradicionalnih japonskih šol mečevanja (kenjutsu), ki ima bogato zgodovino in zapuščino. Ustanovitelj te šole je bil Hayashizaki Jinsuke Minamoto no Shigenobu (林崎甚助源の重信, 1546–1621), legenda v svetu japonskega mečevanja, ki je dobil naziv “ni ga enakega pod nebom”.

Kljub temu, da je Muso Jikiden Eishin Ryu prešel skozi številne spremembe in razvoj v zgodovini, je ohranil svojo avtentičnost in filozofijo. Poznan je po poudarjanju efikasnosti, minimalističnem pristopu k gibanju in tehniki ter koncentraciji na bistvo mečevanja.

Pomeni “Neokrnjena šola pristne in neposredne tradicije” in združuje več kot petsto let izročila. Šola je bila zelo vplivna v obdobju Edo (1603-1868) in je bila pod pokroviteljstvom številnih ključnih samurajskih klanov.

Danes se Muso Jikiden Eishin Ryu nadaljuje kot spoštovana in cenjena šola oziroma stil mečevanja, ki se uči in prenaša na nove generacije. Skozi leta je pustila trajen pečat na japonski in svetovni mečevalni sceni, pri čemer ostaja zvesta svojim koreninam in vrednotam samurajskega dediščine.

Komei Jyuku

“Komei Jyuku” je prestižna organizacija, ki igra ključno vlogo v ohranjanju in promociji japonskih samurajskih mečevalnih veščin, zlasti stila Muso Jikiden Eishin Ryu. Njeno ime izvira iz časti do glavnega mojstra Sekiguchi Komeija, ki je izjemen avtoriteta v tem mečevalnem slogu. Organizacija se osredotoča na poučevanje in prenašanje tradicionalnih samurajskih tehnik na prihodnje generacije, kar pripomore k ohranitvi te dragocene kulturne dediščine.

Komei Jyuku podpira številne učitelje in vadbenike, ki se predano posvečajo umetnosti mečevanja in sledijo strogim standardom kakovosti. Skozi organizacijo se organizirajo mednarodni seminarji, izobraževanja in tekmovanja, ki omogočajo vadbenikom, da razširijo svoje znanje in izkušnje.

Poleg tega organizacija sodeluje z drugimi japonskimi in mednarodnimi mečevalnimi šolami ter spodbuja izmenjavo znanja in kulture med mečevalci po vsem svetu.

Komei Jyuku se zavezuje ohranjanju izvornosti in tradicionalnosti Muso Jikiden Eishin Ryu ter ponuja resnično avtentično izkušnjo v svetu samurajskih mečevalnih veščin. Skozi svoje delo prispeva k ohranitvi te dragocene dediščine in širi spoštovanje do samurajske kulture po vsem svetu.

logotip organizacije Komei Jyuku

Spoznaj več o kulturni dediščini samurajev

in pristne kulture, ki jo lahko spoznaš skozi treniranje v naši organizaciji.

Sledi nam na socialnih omrežjih

Scroll to Top